Aarde

Welkom (terug) op Aarde.

 

Aarde staat bekend als de blauwe planeet. Tevens is het de enige planeet, waar is aangetoont dat er leven voorkomt. De planeet heeft naar verhouding de grootste maan, die een kwart van z'n eigen grote is. Als Pluto ook mee telde, zoude Pluto winnen, omdat Pluto kleiner is dan z'n eigen maan.

De Aarde heeft een speciale krachtveld. Het krachtveld van Aarde is van nature. Het beschermd de Aarde tegen zonnewinden, en andere gevaarlijke stralingen. Alleen op de polen kunnen soms dit soort energieke dingen doordringen tot laag in de atmosfeer. Die zorgen dan weer voor poollicht, ook wel bekend als het noorderlicht. 

Planeet Aarde is, tot zover de kennis rijkt, de enige planeet met grote hoeveelheden vloeibaar water aan de oppervlakte. Op de planeet Mars, kwam wel water voor. Tevens zijn er op sommige manen ook water te vinden, maar niet in grote hoeveelheden aan het oppervlakte. Op aarde is, met al het water dat is opgeslagen in ijs, zo'n 97,5% van al het water op Aarde in zeeën, en oceanen. Dat water is allemaal zout water, en puur niet te drinken. Eerst moet het zout er uit gehaald worden, en het vocht moet worden opgevongen, om te kunnen drinken. De overige 2,5% van het water aan de oppervlakte, is voor een grootdeel ijs. De rest is zoet water. 

Door de zon, word de Aarde warm. Het gedeelte dat naar de zon toe staat krijgt die warmte. Het andere deel, is in het donker gehuld. In de kosmos schijt de zon over de Aarde heen, op de maan. De maan weerkaatst een beetje licht, en zo komt het dat de maan erg goed te zien is, van af de Aarde. De warmte van onderanderen de zon, zorgt er voor dat er water verdampt. Het verdampte water stijgt naar boven, en vormen wolken. De wolken nemen steeds verder toe, op zee. Soms komt er heel veel energie vrij, en ontstaan er orkanen, dezen komen alleen in de late zomer, en vroege herfst voor. Verder kan er door warmte in Europa ook omweer ontstaan. Als er genoeg vocht in wolken zitten, ontstaan er druppeltjes. Dezen worden te zwaar, en vallen naar beneden. Vaak gaan er veel druppeltjes tegelijk naar beneden, zo ontstaat er regen. Vaak gebeurt dat op het land, waar wolken van hun energie bron afgesneden is, de zee. Door regen kunnen planten aan water komen. Ook zon is nodig voor planten. Sommige gebieden op Aarde is het erg dor, en heel warm. Dit zijn woestijnen. Daar valt nouwlijks regen. Heel soms, misschien maar 3 keer in één jaar valt er regen. Vaak gaat dat gepaart met een enorme overstroming. Dit omdat de grond te droog, en hard is, om het water af te voeren. Dit maakt woestijnen ook erg gevaarlijk. Meestal is dat het grootste gavaar in woestijnen.

Helaas zal de aarde ooit vernietigd worden. Maar nog voor de Aarde in z'n geheel word vernietigd, zal al het leven er uit zijn geroosterd. Over ongeveer 900 miljoen jaar zal de zon heel groot worden. Dit zorgd er voor dat het op Aarde vreselijk heet word. Door de enorme hitte zullen de zeeën, en oceanen verdampen. Planten zullen niet meer kunnen overleven, en zuurstof zal daardoor verdwijnen. Het leven dat afhankelijk is van zuurstof zal stikken. Ook Mars zal getroffen worden door deze hitte golf. De zon zal uiteindelijk een rode reus worden. Dat is normaal bij sterren, als ze aan hun einde komen. Mercurius, Venus, en Aarde zullen opgeslokt worden door de zon. Mars heeft een kans op overleven. Maar op Mars zal de trempratuur ook té hoog worden voor leven van Aarde. De zon zal op een gegevenmoment 250 keer zo groot worden, als ze nu is. Als de mensheid al wil ontsnappen aan dit vreselijke lot, en het leven wil redden. Dan moet de mensheid leren buitenaardsen te koloniseren. Verder zal het ook erg verstandig zijn om zo snel mogelijk een ander zonnestelsel, die nog jonger is, te zoeken. Daar dan een planeet koloniseren. Meer over dit soort dingen op ''Buitenaardse kolonisatie.''


Maak jouw eigen website met JouwWeb